HighlightsFeature filmsTelevisionTitle designBackstage
  • Regisseur
    Marit Weerheijm
  • Release
    2018
  • Producent
    Room for Film, N279 Entertainment
    Loes Komen, Eva Verweij
  • Visual effects supervisor
    Roel Meijering
  • VFX production supervisor
    Albert van Vuure, NVX
  • Compositing
    Frank Taris
    Roel Meijering
  • Compositing Assistent
    Menno Haas
  • VFX producer
    Violette Kleyn
  • Junior VFX producer
    Tim Groot
  • Title design
    Roel Meijering
  • D.O.P.
    Martijn Melis
  • Editor
    Fatih Tura
  • Facility
    Filmmore
  • Grading
    Fernando Rodrigues
  • Music
    Alexander Reumers
    Jorrit Kleijnen

Olaf (20) woont samen met zijn vader Vincent. De laatste tijd wordt de vergeetachtigheid van Vincent steeds erger en slaat het soms om in vreemd gedrag. Olaf maakt zich zorgen om een enorme muur in de tuin, die zijn vaders toestand lijkt te symboliseren. Dagelijks meet hij hoe ver de muur van hun huis staat, het dreigende gevaarte komt dichterbij… 

Voor deze korte film visualiseerde Planet X in een aantal scenes de solide muur van meters hoog en oneindig breed. Een surrealistisch element dat de achteruitgaande toestand van Vincent laat zien als ‘kleiner-wordende’ wereld.

In de film is er een combinatie van drie verschillende bronnen voor de muur gebruikt. Een verplaatsbaar muur decor (4 meter hoog en 6 meter breed), een muur op locatie (in Duitsland) en digitale muur. Het muur decor is gebruikt om de interactie met de personages te waarborgen. Deze is door Planet X in diverse shots verhoogd en verlengd om het gevoel van een levensgrote muur te benadrukken.

Om de digitale en de in-camera muur zoveel mogelijk overeen te laten komen met de muur op locatie, zijn er extra vlekken en verweringen toegevoegd. Ook zijn er naden weggewerkt om de schaal van de muur te vergroten. In diverse shots is de aansluiting die de muur met de grond maakt, verbeterd. In een aantal shots is er een volledig digitale muur geplaatst en geïntegreerd.